Conopida cu branza rasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida cu branza rasa este un preparat pe care il poti servi ca aperitiv, ca garnitura sau chiar si ca fel principal.

Ingrediente

    • 1 conopida mijlocie
    • 200 gr telemea
    • 3-4 linguri cu unt
    • crutoane de paine

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli conopida, o asezi pentru 1 ora in apa sarata,apoi o speli din nou si o fierbi 15 minute intr-un vas mare in care ai pus apa multa. Asezi conopida numai cand apa da in clocot, o scoti cand s-a inmuiat si o scurgi in sita.
  2. In tava de friptura pui 1 lingura cu unt si un strat subtire de telemea rasa. Cureti conopida de cotor si de frunze, o asezi in tava, razi deasupra telemeaua care ti-a ramas si pui la cuptor pentru 15 minute.
  3. Cand este putin rumena, este gata si o stropesti cu unt fierbinte numai dupa ce ai asezat conopida pe platou mare si ai inconjurat-o cu crutoane rumenite in unt, pe care le obtii din felii de paine uscata, taiate romburi sau patrate si puse pe rand in unt cald.

Recomandari

Aperitive