Coltunasi cu branza de vaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coltunasii cu branza de vaci pot avea forme diferite dar gustul este la fel de gustos.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 oua
    • sare
    • faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • sare
    • 3 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se face un aluat de taitei din 2 oua. Se intinde foaia de aluat si se taie in patrate de 5x5 cm.
  2. Se scurge branza de vaci in strecuratoare, se amesteca cu ouale, sarea, vanilia, 1 lingura de zahar si se freaca bine. Se pune pe fiecare patrat de aluat o lingurita de branza, se uda marginile patratului, se pliaza in forma de triunghi si se lipesc marginile presandu-le cu degetele.
  3. Se fierb coltunasii intr-o cratita cu multa apa si sare, la foc potrivit. Cand coltunasii s-au lasat la fund, se scot cu spumiera, se pun la scurs, se stropesc cu unt topit si se presara cu zahar. Se servesc fierbinti.

Recomandari

Budinca de paine cu branza de vaci

Budinca de paine cu branza de vaci este o budinca aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

30 min
4 servings

Cartofi umpluti cu branza de vaci

Cartofii umplututi cu branza de vaci sunt foarte usori si foarte gustosi, ei putand fi consumati si de copii mai mici.

30 min
4 servings

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Clatitele cu branza de vaci la cuptor sunt foarte usor de preparat si sunt cele mai bune daca le serviti reci.

30 min
4 servings

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o budinca traditionala, foarte aromata si gustoasa, mai ales daca o serviti la micul dejun.

30 min
4 servings

Coltunasi cu branza de oi si busuioc

Coltunasii cu branza de oi si busuioc sunt foarte aromati...Trebuie sa ii incercati!

30 min
4 servings

Aperitive