Coltunasi cu branza de oi si busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coltunasii cu branza de oi si busuioc sunt foarte aromati...Trebuie sa ii incercati!

Ingrediente

    • 2 oua
    • 2 jumatati de ou pline cu apa calda
    • 4-6 linguri pline cu branza de oi
    • 4-6 frunze de busuioc
    • 2 galbenusuri
    • 1 lingura cu unt topit
    • sare
    • 250 gr  faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cerni faina intr-o strachina mai mare, adaugi 2 oua intregi si 2 albusuri, sarezi putin si incepi sa framanti aluatul. Adaugi  apa calda cat incape in 2 jumatati de ou, omogenizezi si framanti pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
  2. Lasi deoparte aluatul si pregatesti umplutura (in acest timp umpli pe jumatate o oala cu apa si lasi sa clocoteasca.Amesteci branza de oi framantata, 2 galbenusuri si cateva frunze de busuioc
    tocate fin. Umpli coltunasii, ii lasi in apa clocotita care a stat din fiert, pana cand se ridica la suprafata, ii scoti cu lingura de supa si ii stropesti cu unt topit. Servesti coltunasii fierbinti, cu vin alb, vin fiert sau cu must.

Recomandari

Aperitive