Clatite din faina de hrisca umplute cu sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatite din faina de hrisca umplute cu sunca sunt poate cele mai dietetice si gustoase clatite. Servite reci sau calde, cu umplutura dulce sau sarate, ele sunt apetisante si aromate.

Ingrediente

    • 75 gr faina de hrisca
    • 75 gr faina
    • 1 lingurita zahar
    • 1 plic praf de copt
    • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
    • ¼ lingurita sare
    • 1 ou batut
    • 300 ml lapte batut
    • 2 ½ linguri ulei de masline
    • cateva frunze de salvie proaspata sau uscata, tocata
    • 200 gr sunca, se taie in fasii mici
    • salata tanara pentru garnitura

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati ouale, laptele batut si 2 lingurite de ulei de masline. Amestecati si incorporati sunca si salvia.
  2. Incalziti o tigaie pentru clatite  si ungeti-o cu ulei de masline. Turnati doua linguri de aluat, si coaceti 2 minute pe fiecare parte

Recomandari

Aperitive