Ciuperci umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte satioase, ele putand sa fie servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal sau garnitura.

Ingrediente

    • 12 ciuperci mari, albe
    • 1 conopida mica
    • 1 morcov
    • 2 linguri ulei
    • 1 dovlecel
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ceapa
    • piper macinat
    • sare
    • mujdei de usturoi pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se spala si se rup coditele, care se toaca marunt. Palariile se lasa deoparte, la scurs pe un servet absorbant.
  2. Se toaca marunt toate legumele si se pun in ulei incins impreuna cu coditele de la ciuperci tocate marunt. Se soteaza pana cand apa lasata de ciuperci se evapora iar legumele s-au inmuiat. La final, se potriveste gustul de sare si piper.
  3. Se umplu palariile cu amestecul de legume si se pun apoi intr-o tava care se baga la cuptor pentru 10 minute.
  4. Ciupercile umplute se servesc calde si sunt delicioase cu mujdei de usturoi.

Recomandari

Aperitive