Chisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chisca este un produs foarte aromat, specific sarbatorilor de Craciun.

Ingrediente

    • mat de chisca (intestinul gros de la porc)
    • 150 gr orez
    • 500 gr carne macra de porc
    • 4 cepe
    • 150 ml ulei
    • piper macinat
    • sare
    • marar verde
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata  piper, verdeata, sare.
  2. Se spala matul de porc si se umple cu umplutura rezultata,dar pe jumatate ca sa aiba unde sa se umfle orezul (altfel plesneste la fiert). Se fierbe si inteapa cu furculita la fiert.
  3. Se lasa sa se raceasca in zeama, apoi se scoate si se prajeste in ulei.Se mananca calda sau rece.

Recomandari

Chisca umpluta

Chisca umpluta este un preparat ardelenesc specific Craciunului.

30 min
4 servings

Chisca- varianta 3

Chisca este un preparat de iarna foarte gustos si apetisant.

30 min
4 servings

Chisca- varianta 2

Chisca este un preparat specific Ardealului pe care gospodinele il prepara numai de Craciun.

30 min
4 servings

Chisca de Bucovina

Chisca de Bucovina este un aperitiv delicios, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun, find un preparat specific sarbatorilor de iarna.

30 min
4 servings

Aperitive