Chiftelute de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele de legume sunt un aperitiv delicios, mai ales ca le puteti servi atat calde cat si reci cand aroma lor devine mai intensa.

Ingrediente

    • 3 dovlecei
    • sare
    • 2 lignuri pesmet
    • 2 oua
    • 1 legatura marar verde
    • 200 ml ulei
    • 4 catei de usturoi
    • piper negru macinat
    • 1 legatura ceapa verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 200 gr malai

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se spala ceapa si dovleceii. Se rad dovleceii pe razatoarea mica si se storc bine de suc intre palme.
  2. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu dovlecelul ras, cu usturoiul pisat, pesmetul si cu verdeata tocata fin. Se adauga ouale, sare si piper, si se omogenizeaza bine compozitia.
  3. Se pregatesc chiftele, se trec prin malai si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. cand sunt gata se scot pe sevete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se servesc decorate cu marar proaspat tocat marunt.

Recomandari

Aperitive