Chiftele din varza alba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele din varza alba sunt perfecte in zilele de vara, daca le serviti reci.

Ingrediente

    • 1 varza alba de 1 kg
    • 2 cartofi
    • 2 cepe
    • 1 rosie mare
    • 100 gr soia granule
    • 3 linguri cu faina
    • 2 linguri cu marar tocat
    • sare
    • 200 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati varza de frunzele vestede, taiati in sferturi, spalati in apa rece, apoi fierbeti in apa cu sare. Dupa 15 minute scoateti varza, lasati sa se scurga in sita si tocati marunt.
  2. Curatati cartofii si treceti pe razatoarea mare, scurgeti si spalati in apa rece, amestecati cu varza tocata.
  3. Fierbeti in apa calda cat sa acopere granulele de soia, scurgeti in sita, rasturnati peste varza. Amestecati bine, apoi condimentati cu: ceapa tocata, marar tocat marunt, sare si bulion sau rosie decojita si trecuta pe razatoare. Framantati amestecul. Daca e nevoie, ingrosati cu putina faina.
  4. Luati din amestec bucati potrivit de mari, modelati chiftele, treceti prin faina si prajiti in ulei incins.
  5. Scoateti chiftelele pe servetele de hartie, apoi treceti-le pe un platou unde ati asezat felii de paine.
  6. Serviti calde sau reci, cu sau fara paine si legume de sezon taiate felii.

Recomandari

Aperitive