Chiftele din soia granule si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele din soia granule si legume este o sulotie rapida de post pentru o mancare satioasa si aromat.Chiftelele din soia granule si legume le puteti servi simple reci sau calde, sau puteti prepara un delicios sos de rosii.

Ingrediente

    • 100 gr de soia granule
    • 2 cartofi
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • verdeata tocata
    • 1 lingura cu faina sau 2 felii de paine
    • 3 linguri cu pesmet
    • 200 ml ulei
    • sare
    • piper macinat sau cimbru maruntit

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Puneti sa fiarba soia granule intr-un vas smaltuit cu apa calda cat s-o acopere. Supravegheati fierberea, iar dupa 10 minute scurgeti in sita.
  2. Curatati legumele, spalati-le si puneti la fiert cu 1 l de apa calda. Lasati sa fiarba la foc potrivit  jumatate de ora, dupa care le scoateti si le faramati cu furculita pana obtineti un piure.
  3. Amestecati soia cu piureul din legume adaugati painea faramitata (sau faina), sarati, piperati si colorati cu verdeata tocata fin. Framantati amestecul cu mana.
  4. Puteti condimenta cu usturoi tocat. Luati cu lingura din amestec, modelati chiftele pe care le treceti prin pesmet si le rumeniti in ulei fierbinte.
  5. Lucrati la foc potrivit spre tare, altfel chiftelele se imbiba cu ulei si devin nocive. Scoateti pe servetele de hartie.
  6. Serviti chiftelele calde cu salata de muraturi sau de varza alba, alaturi de paine prajita.

Recomandari

Aperitive