Chiftele de somon si cod

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de somon si cod le puteti servi calde, ca fel principal, sau reci ca aperitiv delicios.

Ingrediente

    • 600 gr file de somon
    • 600 gr file de cod
    • apa clocotita
    • otet din vin alb
    • 4 cartofi albi mari, fieri si zdrobiti
    • 2 cepe rosii,tocate marunt
    • 2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati marunt
    • 1 lingura patrunjel verde tocat
    • 1 legatura marar, tocat
    • 2 lamai
    • pesmet
    • 100 gr unt
    • 200 ml ulei
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii:

  1. Puneti pestele intr-un castron mare. Puneti pe foc o oala cu apa si sare si lasati sa clocoteasca. cand apa incepe sa dea in clocot adaugati 3 linguri de otet si turnati-o imediat peste peste si acoperiti vasul cu capac.
  2. Dupa 20 de minute scoateti cosul, iar dupa inca 10 minute scoateti si somonul. zdrobiti putin bucatile de peste cu furculita, amestecati-i cu cartofii fierti si zdrobiti, cu ceapa, ardeii, verdeturile, sucul de la cele 2 lamai si coaja rasa de la o lamaie, potrivind gustul de sare si piper.
  3. Incercati sa nu zdrobiti prea tare pestele, pentru ca textura amestecului sa nu se faca ca o pasta.
  4. Fromati chiftele si tavaliti-le prin faina, apoi prajiti-le in unt cu ulei, pana se rumenesc pe ambele parti. Cand sunt gata se scot pe servete absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pot servi.

Recomandari

Aperitive