Chiftele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele sunt foarte gustoase, ele fiind la fel de bune calde sau reci, simple sau cu sos, avand avantajul ca se pot prepara din orice fel de carne.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata (de vita sau in amestec)
    • 2 cartofi cruzi
    • 2 legaturi de verdeata
    • 2 linguri de bulion
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml idei
    • 3 linguri cu faina
    • 2 cepe tocate
    • 10 frunze de stevie sau spanac

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Strangeti intr-o cratita cu gura larga carnea tocata, cartofii curatati de coaja, dati pe razatoarea mica si spalati in sita, apoi scursi de apa, bulion, 2 felii de franzela inmuiata in apa si apoi stoarsa si faramitata, verdeata tocata marunt, frunzele de stevie sau spanac spalate si tocate fin si un ou crud.
  2. Condimentati amestecul cu sare si piper macinat, framantati cu mana 2-3 minute si lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 15 minute.
  3. Infainati planseul de lucru sau un fund de lemn mai mare, faceti chiftele din amestecul de carne, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins.
  4. Scoateti chiftelele pe servetele de hartie, apoi asezati-le pe un platou mare ornat cu frunze de salata, rosii felii, morcovi fierti, brocoli sau conopida fiarta si scursa. Daca nu aveti legume ca garnitura serviti cu paine de casa si salata de sezon, langa vin alb.

Recomandari

Aperitive