Cartofi umpluti-moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofi umpluti sunt deliciosi si se pot servi la orice masa a zilei. Pentru a varia mereu gustul ei se pot umple si cu alte umpluturi precum sunca, ciuperci sau ceapa.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 1 ou
    • patrunjel verde
    • 2 linguri pesmet
    • 100 gr unt
    • 100 gr branza rasa
    • hatmatuchi
    • sos alb
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala foarte bine, chiar cu o perie, cartofii si se coc in cuptor. Cand sunt copti, se scot, se taie in doua, se scoate usor miezul cu lingurita fara sa se rupa coaja.
  2. Se da miezul de cartof prin masina de tocat, se adauga sare, piper, o lingura cu unt, oul,  branza rasa, putin sos alb  facut dintr-o lingura de faina, o lingurita de unt si lapte. Se amesteca totul cu verdeata tocata marunt, se umplu cojile de cartofi, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si pesmet si se introduce tava in cuptor sa se gratineze. Cand s-au rumenit se scoate tava din cuptor si se poate servi.

Recomandari

Aperitive