Carnati macelaresti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii macelaresti sunt de nelipsit de pe masa oricarui gospodar in ziua de Craciun.

Ingrediente

    • 700 gr carne de porc
    • 300 gr carne de vita
    • 1 lingura cu sare
    • 2 gr silitra
    • piper macinat
    • 1 lingurita cu boia de ardei
    • 1 capatana de usturoi
    • 1/2 lingurita cu ienibahar
    • mate subtiri de porc

Instructiuni de preparare

  1. Tai carnea de porc felii subtiri, freci fiecare felie cu sare si piper macinat si putina silitra, le asezi in vas, le acoperi cu tifon si pui deasupra o greutate.
  2. Treci carnea de vita prin masina de tocat, o framanti cu sare, piper si silitra. O pui in vas adanc, o acoperi, o lasi la rece cel putin 10 ore, ca si carnea de porc, dupa care o pui in vasul cu carne de porc, amesteci si treci totul prin masina de tocat, adaugi zeama de usturoi si ienibahar, colorezi cu boia de ardei si framanti 1/4 ora cu mana.
  3. Umpli matele (de pe care s-a indepartat sarea) cu o palnie pusa la masina de tocat, le legi la capete si le lasi la zvantat sau le afumi. Se consuma fripti pe gratar, prajiti sau la cuptor.

Recomandari

Aperitive