Budinca de vara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de vara este un preprat pe care il puteti prepara si in combinatie de alte legume. Avantajul acestui preparat este ca consumat rece este mai gustos.

Ingrediente

    • 2 cepe
    • 2 ardei grasi galbeni
    • 2 dovlecei
    • 5 rosii
    • oregano
    • piper macinat
    • 200 gr cascaval
    • ulei
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 50 ml smantana pentru gatit
    • 1 lingura unt
    • 100 ml lapte
    • 1 lingura faina
    • nucsoara
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sos, se topeste untul intr-o tigaie, apoi se incorporeaza faina. Se amesteca repede cu un tel sau o lingura, ca sa nu se formeze cocoloase. Se stinge treptat cu laptele cald, amestecand continuu. Se ia vasul de pe foc si se adauga sare, piper si un varf de citit de nucsoara.
  2. Se caleste ceapa tocata in putin ulei, apoi se asaza pe fundul unei tavi termorezistente. Se asaza peste ceapa legumele in straturi, alternand cu sos alb. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano intre straturi.
  3. Se baga tava in cuptorul incins pentru o ora, iar dupa ce legumele s-au inmuiat, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras, bagand tava iarasi la cuptor pentru inca 25 de minute.

Recomandari

Aperitive