Budinca de pui si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de pui si ciuperci este un aperitiv delicios si aromat, fiind la fel de buna si daca este servita rece la micul dejun, a doua zi.

Ingrediente

    • 300 gr ciuperci champignon
    • 1 ceapa
    • 2 linguri faina
    • 3 linguri cascaval ras
    • 2 linguri pesmet
    • sos de rosii
    • 1 piept de pui dezosat
    • 6 linguri unt
    • 200 ml lapte
    • 5 oua
    • 1 lingura parmezan ras
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune ceapa la calit 3-4 minute intr-o lingura cu unt si, cand s-a inmuiat, adauga ciupercile taiate  felii si caleste-le 10-12 minute, dupa acre lasa-le sa se raceasca.
  2. Separat, pune intr-o tigaie, la foc mic, doua linguri cu unt, iar cand s-a topit, adauga faina si laptele si amesteca. Dupa ce iei de pe foc, incorporeaza cascavalul ras.
  3. Freaca spuma doua linguri cu unt, adauga ciupercile racite, ouale batute, sosul alb, o lingura cu pesmet si pieptul de pui taiat marunt. Amesteca si condimenteaza cu sare ?i piper.
  4. Unge forme de cate o por?ie cu untul ramas si presara pesmet, toarna compozitie de ciuperci si pui in fiecare. Pune formele acoperite cu folie de aluminiu pe baie de abur, la cuptor, la foc mare, pentru o ora.
  5. Cand scoti budincile, lasa-le sa se racoreasca, apoi stropeste deasupra sos de rosii incalzit si presara parmezan.

Recomandari

Aperitive