Budinca de pere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de pere este budinca preferata a copiilor, pentru ca este dulce, aromata, gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

    • 6 pere tari
    • 100 gr zahar
    • 200 ml apa
    • 1/2 baton de vanilie

    PENTRU CREMA;

    • 3 galbenusuri
    • 125 gr zahar
    • 200 ml lapte vanilat
    • 100 ml smantana
    • 2 foi de gelatina
    • 300 gr frisca
    • 3 linguri rom
    • 12 piscoturi
    • 3 linguri jeleu de zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Se face crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in scurg si se lasa sa se raceasca.
  2. Cand crema s-a racit, se amesteca frisca si romul. Se asaza intr-un castron un strat de crema, bucatele de piscoturi, se acopera cu o parte din perele taiate felii in lungime, se pune restul de crema, deasupra se pun din nou piscoturi si felii de pere aranjate frumos.
  3. Se stropeste totul cu jeleu de zmeura muiat putin pe foc. Se pune castronul in frigider si se serveste rece.

Recomandari

Aperitive