- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de pere este budinca preferata a copiilor, pentru ca este dulce, aromata, gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 6 pere tari
- 100 gr zahar
- 200 ml apa
- 1/2 baton de vanilie
PENTRU CREMA;
- 3 galbenusuri
- 125 gr zahar
- 200 ml lapte vanilat
- 100 ml smantana
- 2 foi de gelatina
- 300 gr frisca
- 3 linguri rom
- 12 piscoturi
- 3 linguri jeleu de zmeura
Instructiuni de preparare
- Se face crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in scurg si se lasa sa se raceasca.
- Cand crema s-a racit, se amesteca frisca si romul. Se asaza intr-un castron un strat de crema, bucatele de piscoturi, se acopera cu o parte din perele taiate felii in lungime, se pune restul de crema, deasupra se pun din nou piscoturi si felii de pere aranjate frumos.
- Se stropeste totul cu jeleu de zmeura muiat putin pe foc. Se pune castronul in frigider si se serveste rece.