Budinca de orez cu ciuperci si sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez cu ciuperci si sunca este un preparat foarte gustos si satios, pe care il putti servi cald sau rece, simplu sau cu sos.

Ingrediente

    • 175 gr orez
    • 200 gr ciuperci
    • 100 gr unt
    • 2 cepe
    • 200 gr sunca presata
    • 150 gr cascaval
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca o ceapa si se caleste usor in 50 gr unt, apoi se adauga orezul spalat, care se lasa sa se caleasca putin impreuna cu ceapa. Se adauga 550 ml de apa si se lasa sa fiarba, la foc mic. Cand apa a scazut se pune putina sare, putin piper, sunca taiata marunt, cascavalul ras si untul ramas. Se toarna toata compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt, apoi se introduce in cuptorul incins pana incepe sa se rumeneasca.
  2. Budinca se serveste cu sos de ciuperci, preparat astfel: ciupercile spalate, taiate lamele se pun intr-o tigaie si cu o ceapa tocata marunt, se calesc la foc mic, pana scade toata zeama.

Recomandari

Aperitive