Budinca de mac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mac trebuie sa o incercati macar o data ca sa vedeti ca este delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 200 gr mac rasnit
    • 4 oua
    • 3 linguri pesmet fin
    • 4 linguri zahar
    • 100 ml lapte
    • 50 gr unt
    • vanilie
    • 2 linguri nuca rasnita
    • sirop de fructe din dulceata

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa.
  2. Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se amesteca cu pesmetul si nucile. Se inglobeaza albusurile batute spuma.
  3. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 50 de minute. Se serveste calda, cu sirop de fructe din dulceata.

Recomandari

Aperitive