Budinca de franzela si fructe in amestec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de franzela si fructe in amestec este o budinca aperitiv dulce si aromata, al carei gust este mai intens cand este rece.

Ingrediente

    • 1 franzela veche
    • 4 oua
    • 2 linguri cu unt
    • 200 gr zahar
    • 1 borcan cu compot
    • 2 linguri cu pesmet
    • 1 kg fructe de sezon: mere, pere, banane, smochine
    • zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Taiati franzela felii de aceeasi grosime, asezati painea pe un fund de lemn si stropiti cu zeama de compot. Intoarceti feliile pe ambele parti si umeziti-le bine, apoi faramitati-le.
  2. Ungeti cu unt o forma de sticla sau o forma teflonata, asezati painea pe suprafata tavii.
  3. Spalati ouale, separati galbenusurile intr-un castron adanc si puneti deasupra lor jumatate din cantitatea de zahar. Frecati amestecul cu lingura de lemn, adaugati putina sare, continuati operatia pana se topeste zaharul. Puneti peste crema aceasta 1 lingura cu unt, adaugati restul de zahar si omogenizati invartind lingura intr-un singur sens.
  4. Curatati fructele de coaja si seminte, taiati-le romburi si amestecati cu crema. Bateti spuma albusurile, turnati peste crema si amestecati cu furculita de jos in sus.
  5. Rasturnati crema peste painea faramitata din tava. Puneti tava in cuptorul cald pentru 40 minute.
  6. Raciti budinca in tava, taiati cat este calduta, pudrata cu zahar sau cu zahar si scortisoara.
  7. Este buna de pe o zi pe alta.

Recomandari

Aperitive