Budinca de creier cu sos de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de creier cu sos de ciuperci este un aperitiv pe care il puteti incerca cand sunteti in criza de idei.

Ingrediente

    • 130 gr unt
    • 1/4 franzela
    • 6 oua
    • 1 creier de vaca
    • 600 ml lapte
    • 3 linguri smantana
    • zeama de la 1 lamaie
    • 1 lingurita faina

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca 100 gr de unt pana se obtine o spuma. Creierul se tine 10 minute in apa rece, apoi se curata de pielite. Painea se inmoaie in lapte, se stoarce si se bate cu untul, adaugand apoi ouale pe rand, cate untul, se freaca bine dupa fiecare. Se adauga la final creierul taiat marunt si se amesteca bine compozitia.
  2. Se unge cu unt o forma, se presara cu faina, se pune in ea compozitia si se fierbe  in baie de apa la cuptor 90 de minute.
  3. Pentru sos se taie ciupercile felii subtiri si se pun in cratita pe foc, cu o lingura de faina, 30 gr unt si se lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci pana scade, adaugand daca mai este nevoie cate putina apa. Cand ciupercile sunt fierte se toarna 3 linguri de smantana si zeama de lamaie.
  4. Se rastoarna budinca pe o farfurie mare, iar deasupra se toarna sosul de ciuperci cand se serveste.

Recomandari

Aperitive