Budinca de creier

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de creier este un aperitiv cu care ii veti surprinde pe cei dragi, pentru ca textura fina a creierului in combinatie cu ouale si untul creeaza un preparat unic.

Ingrediente

    • 1 creier
    • 6 oua
    • 100 gr unt
    • miezul de la 1/2 franzela
    • 200 ml lapte dulce
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine untul pana devine spumos. Creierul se curata de pielite, se spala, apoi se fierbe in apa cu sare. Cand creierul s-a intarit se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.
  2. Se inmoaie miezul de paine in lape, se stoarce si se bate bine cu lingura pana se obtine o pasta. Pasta de paine se amesteca cu spuma de unt, se adauga creierul tocat, galbenusurile, pe rand cate unul, sare, piper si albusurile batute spuma.
  3. Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat pana incepe sa se rumeneasca.

Recomandari

Aperitive