Budinca de carne de pasare cu sos de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de carne de pasare cu sos de ciuperci trebuie sa o incercati pentru ca este usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 6 oua
    • 250 ml lapte dulce
    • sare
    • 200 gr smantana
    • 3 felii franzela
    • 60 gr unt
    • pesmet
    • 250 gr ciuperci
    • 1 lingurita faina
    • 1 ceapa

Instructiuni de preparare

  1. Se portioneaza puuiul, iar pieptul si pulpele se dezoseaza si se toaca impreuna cu feliile de paine inmuiate in late si stoarse bine. se adauga galbenusurile amestecate cu putina sare, piper si 30 gr de unt topit si racit, amestecand usor.Se bat spuma albusurile acre se incorporeaza in amestecul de carne.
  2. Se unge cu unt un vas termorezistent, se presara cu pesmet, se toarna compozitia in el, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se baga vasul in cuptor, sa se coaca.
  3. Pentru sosul de ciuperci se pun  intr-o cratita 30 gr unt si cand s-a incalzit, se adauga ceapa tocata si ciupercile taiate feliute. Se lasa sa se caleasca impreuna, pana scade zeama lasata de ciuperci si incep sa se rumeneasca. Se toarna smantana amestecata cu 1 lingurita de faina si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
  4. Budinca de carne de pasare se serveste cu sosul de ciuperci, adaugat in momentul servirii.

Recomandari

Aperitive